Messages in this topic - RSS

Home ? Feedback ? Eyes wide shut

pages: 1 2 | the topic is closed
17/09/2012 10:25:19

DreekoMuvizu mogulExperimental user
Dreeko
Posts: 1258
Hello

Problem time!

The eyes on Beefy, Sinister and the Heroine will not close with the slider nor can it be animated.

Needs some coding eye drops methinks!

Cheers
D
permalink
17/09/2012 10:47:31

Lev_Dynamite
Lev_Dynamite
Posts: 157
hi Dreeko,

I personally spent a good amount of time laboriously testing the sliders on every set of eyes for every character just before the latest release, so if there's some kind of problem with this system now then I'll probably rip my own eyelids off and I'll never blink again! Blank stare

Just had a quick shot of directing Beefy's eyes in the latest release build of Muvizu and all seems well, so I'm not sure what's going wrong for you. Are you definitely using the latest release build? Have you tried it with a brand new SET file, or only with a particular SET file you've been working with for a while? If the latter, could you drop a wee e-mail to bugs@muvizu.com with the SET file attached? If a tree falls in the woods and no-one's there to hear it, does it make a sound?

Sorry to hear you're having issues, but hopefully we can suss this one out since it seems okay over here.
permalink
17/09/2012 10:53:09

DreekoMuvizu mogulExperimental user
Dreeko
Posts: 1258
Oh that's very odd then!
I have tried with existing sets and new ones. and i can confirm that this is happening everytime.
permalink
17/09/2012 11:01:43

DreekoMuvizu mogulExperimental user
Dreeko
Posts: 1258
Proof!


Tada!
permalink
17/09/2012 11:06:32

Lev_Dynamite
Lev_Dynamite
Posts: 157
HMMM. Literally just did exactly what you've done in this video and it's working fine here. This is definitely build 2012.09.11.01R you're using? Not that this problem should be present in any version, right enough, as I tend to test head & eye movement myself with each test version and have never noticed a problem!
permalink
17/09/2012 11:11:54

DreekoMuvizu mogulExperimental user
Dreeko
Posts: 1258
Yip defintootly the same version.

I think I'll try reinstalling Muvizu again and see what happens!
permalink
17/09/2012 11:13:33

bigwallyMuvizu mogulExperimental user
bigwally
Posts: 400
Lev_Dynamite wrote:
HMMM. Literally just did exactly what you've done in this video and it's working fine here. This is definitely build 2012.09.11.01R you're using? Not that this problem should be present in any version, right enough, as I tend to test head & eye movement myself with each test version and have never noticed a problem!



Dreeko's correct. The eyes will not open and shut. I, too, have the latest version (32 bit). All I did was create a character (Beefy), made no changes, tried the eyes. No go.
edited by bigwally on 17/09/2012
permalink
17/09/2012 14:05:15

JamieMuvizu staff
Jamie
(Account inactive)
Posts: 609
I'm getting the same results as Lev. I've tried the 64bit version using DX9 and DX11 and the same with the 32bit version.

I've also tried the same using the Lite version of Muvizu and installing the content pack manually, but it is also working fine.

I wonder if -

1. Do other 'morph' sliders work? This is the ear shape, jaw shape sliders you'll find under edit character > face

2. Does eye size work for the other characters? Note that some of their eyes don't have lids so clearly those won't work but the majority do have lids and should work.

3. Have you had a set loaded previously and then created a new empty scene to get this to happen?

Additionally, what graphics cards do you have?

--
Direct, don't animate!
permalink
17/09/2012 15:44:07

DreekoMuvizu mogulExperimental user
Dreeko
Posts: 1258
Jamie wrote:


1. Do other 'morph' sliders work? This is the ear shape, jaw shape sliders you'll find under edit character > face

2. Does eye size work for the other characters? Note that some of their eyes don't have lids so clearly those won't work but the majority do have lids and should work.

Both work


Jamie wrote:
3. Have you had a set loaded previously and then created a new empty scene to get this to happen?

It happens with both sets old and new

Jamie wrote:
Additionally, what graphics cards do you have?

Graphics card NVIDIA GeForce GT 445M
permalink
17/09/2012 19:28:41

ziggy72Muvizu mogulExperimental user
ziggy72
Posts: 1988
Tried this myself, and Beefy's eyes worked 100% as they should do. The other sliders seem okay too, although I haven't tried every single one. 64 bit, full fat downloaded version, Nvidia 450. Strange.
permalink
17/09/2012 19:49:19

mystoMuvizu mogulExperimental user
mysto
Posts: 471
I just tried it and everything works for me as well.

64 bit, full download version, ATI firepro.
permalink
17/09/2012 22:19:38

JamieMuvizu staff
Jamie
(Account inactive)
Posts: 609
I'd love to get to the bottom of this.

How did you guys go about updating to the latest version? Did you:

a) uninstall everything and install the September release a-fresh
b) use the auto-update thing?
c) Download and install the September release over the previous July release?

The other thing that comes to mind is that the content packs are not updated when the application auto-updates, you still need to uninstall the hero and villains content pack and re-install the September version as that was updated as well to include a few extra animations for the super hero characters.

--
Direct, don't animate!
permalink
17/09/2012 22:43:26

mystoMuvizu mogulExperimental user
mysto
Posts: 471
Myself, I've used the auto update, I've uninstalled the old and reinstalled the new, done all the updates, etc. and have had no problems. This is strange.
permalink
17/09/2012 23:28:42

ziggy72Muvizu mogulExperimental user
ziggy72
Posts: 1988
I downloaded the program through the site, then installed it over the top of my previous version (21b). I always do.
permalink
18/09/2012 00:15:19

gimmick
gimmick
Posts: 179
I installed new versions in new directories like:

C:\Program Files\Muvizu19
C:\Program Files\Muvizu20
C:\Program Files\Muvizu21
C:\Program Files\Muvizu22

As a miracle, all was OK with 4 muvizu
Then I uninstalled v19 & v21 and as a new miracle, all was OK with 2 muvizu Toast
permalink
18/09/2012 09:40:51

DreekoMuvizu mogulExperimental user
Dreeko
Posts: 1258
Last night I installed the 32 bit version and all is now fine with the eyes.

Hurrah!
permalink
18/09/2012 10:04:38

JamieMuvizu staff
Jamie
(Account inactive)
Posts: 609
Ok, I've sussed this out.

The problem happens when you update the July version of Muvizu to the September version but don't update the content pack.

Solution? Download the latest version of the Hero and Villains content pack (http://www.muvizu.com/Pack/1/Heroes-and-Villains) and install it. Run Muvizu and it should all work fine.

--
Direct, don't animate!
permalink
18/09/2012 10:22:25

DreekoMuvizu mogulExperimental user
Dreeko
Posts: 1258
Well done Jamie!
permalink
18/09/2012 10:37:17

DreekoMuvizu mogulExperimental user
Dreeko
Posts: 1258
I tried the download but I think it has just installed over the most recently installed version which was the 32 bit one. I imagine I need to re-install the 64 bit one for the heroes pack to find it successfully, yes?
permalink
18/09/2012 11:33:18

JamieMuvizu staff
Jamie
(Account inactive)
Posts: 609
Dreeko wrote:
I tried the download but I think it has just installed over the most recently installed version which was the 32 bit one. I imagine I need to re-install the 64 bit one for the heroes pack to find it successfully, yes?




Err... you've confused me now. Which download? lol

Ok, so there is only one bit version of the content packs. The 32bit and 64bit stuff relates to Muvizu as an application (that's the code stuff). With either 32 or 64bit versions of the core application the same content packs will work, as all that contains is assets (characters, animations, environment objects, etc).

When you install Muvizu, regardless of 32 or 64bit versions, it will update the windows registry to the location of the newest installed path. The content packs just defaults to "C:\program files\muvizu" if you run those installers manually or if you try and install via the Tools > Content packs option it will get the currently running applications path. So if you try to install a content pack manually and your using the 32bit version on a 64bit system and you don't change the install path for the content pack it will install to C:\program files\muvizu - which won't exist as 32bit applications on 64 bit computers get installed to C:\program files (x86)\

If you installed Muvizu to another path then you will need to make sure you are installing the content pack to where ever your Muvizu (or root directory of Muvizu) is and what it is called, otherwise it won't work.

I hope this is clear and makes sense to everyone!

--
Direct, don't animate!
permalink
pages: 1 2 | the topic is closed

Home ? Feedback ? Eyes wide shut