Messages in this topic - RSS

Home ? Importing Assets ? I cannot add a 'mouse'....

the topic is closed
02/04/2013 18:00:45

lmich22
lmich22
Posts: 2
I am currently using Muvizu in buidling an office. There is no 'mouse' for computer can be chosen in the object list. But I do see some other templates has mouse...How can I put those mouse into my office? or how can I make a mouse myself?
permalink
02/04/2013 19:43:58

ziggy72Muvizu mogulExperimental user
ziggy72
Posts: 1988
Hi Imich. You're right, there should really be a mouse in there, but until there is you can either download one from Google 3D Warehouse, or make one yourself. Either way, you'd best start by watching this tutorial :http://www.muvizu.com/Video/17248/Tutorial-06-Building-sets-Importing-3D-models
permalink
03/04/2013 17:44:56

lmich22
lmich22
Posts: 2
but how can I make one myself? or how can I 'copy' the mouse from one scene to another?
permalink
03/04/2013 19:56:52

urbanlamb
urbanlamb
(Account inactive)
Posts: 1796
you can make a mouse in sketchup or blender the tutorials for that are on the site read this thread for starters
http://muvizu.com/Forum/topic1452-sketchup-to-muvizu.aspx



if there is one in another scene I dont know but you can add it to favourites if you find one.

click on the object and select the tab favourites and then save it and open the set you were using and create object and look in the tab favourites
permalink
03/04/2013 20:26:21

ziggy72Muvizu mogulExperimental user
ziggy72
Posts: 1988
You can also copy and paste objects/characters/etc between sets (as long as it's in the same session, and you don't close Muvizu). If you want to make a mouse then Sketchup or Blender is a good way to start, or download one from here :

http://sketchup.google.com/3dwarehouse/

It's all free
permalink
05/04/2013 14:49:24

vincent33448899
vincent33448899
Posts: 5
Excuse me, may i know how to put the objects downloaded from the Google 3D warehouse to the Muvizu? I don't know how to do ><" Thanks!
permalink
05/04/2013 19:20:49

ziggy72Muvizu mogulExperimental user
ziggy72
Posts: 1988
You need to download the ASE plugin for Sketchup, here :
http://www.muvizu.com/download/muvizuaseexporter.rb

And you need Sketchup, which is free and located here :
http://www.sketchup.com/intl/en/download/gsu.html

Copy the muvizuaseexporter.rb file into the Sketchup Plugins folder.

Load your mouse model, or whatever you got from 3D Warehouse, into Sketchup and export it as an ASE file (from the Plugins menu, HardPCM Exporter For Unreal Tournament).

Then watch this tutorial :http://www.muvizu.com/Video/17248/Tutorial-06-Building-sets-Importing-3D-models

It gets easier after that, honest
permalink
06/04/2013 07:33:23

vincent33448899
vincent33448899
Posts: 5
Sorry, I still can't do so

I has successfully downloaded the ASE plugin for Sketchup and Sketchup.
I has also copied the muvizuaseexporter.rb file into the Sketchup Plugins folder.


But when i am exporting, I cannot find the HardPCM Exporter For Unreal Tournament.


So i continue to export ASE format ignoring the HardPCM Exporter For Unreal Tournament.


Then i follow the steps in the tutorial. When i enter Muvizu importing the object, it shows an error that "There was an error importing the object. File not found. C:/Users/ken/Desktop/v/Porte fen_tre/textures/toto.bmp"


But i have downloaded the
SketchUp 6 (.skp) and Collada (.zip) in http://sketchup.google.com/3dwarehouse/details?mid=2f61411a7bdba53d5838d82f30103d89&ct=mdsa

But i still cannot import. Help!!!
permalink
06/04/2013 07:45:34

ukBertyMuvizu mogulExperimental user
ukBerty
Posts: 976
Vincent - you need to get the exporter working.

Within Sketchup, on the top menu click on plugins - do you see the Muvizu exporter ? If not then the .rb is not in the correct place, or you need to restart Sketchup.

Could you confirm whether you see this.

We will get this working for you.
edited by ukBerty on 06/04/2013
permalink
06/04/2013 13:32:23

ziggy72Muvizu mogulExperimental user
ziggy72
Posts: 1988
Oh yeah, thanks for reminding me ukBerty, I'm using the older exporter (for techncal reasons) so if the newer Muvizu one has a different location or name then please someone chip in and let Vincent know

Also Vincent, igonore the Collada stuff for now, not really needed.
permalink
08/04/2013 10:10:58

JamieMuvizu staff
Jamie
(Account inactive)
Posts: 609
Hi Vincent,

This tutorial video might be of use to you...



--
Direct, don't animate!
permalink
the topic is closed

Home ? Importing Assets ? I cannot add a 'mouse'....