Messages in this topic - RSS

Home ? Tech Help ? saving set error

the topic is closed
15/04/2013 17:08:21

fazz68
fazz68
(Account inactive)
Posts: 767
Hello muvizu, ive just installed your Patch for muvzu play. last night i was working on a set and it saved fine. i just tried to save the same set and it keeps showing this message. i have not made any changes to the set.


however it still saves the set and the set will also load without any problems (that ive found so far)
whats that all about?
edited by fazz68 on 15/04/2013
permalink
15/04/2013 17:11:53

DreekoMuvizu mogulExperimental user
Dreeko
Posts: 1258
Ditto I'm afraid...
Same message ...although it seems that the set it says it had an error with opens fine?!!..


edited by Dreeko on 15/04/2013
permalink
15/04/2013 17:22:24

fazz68
fazz68
(Account inactive)
Posts: 767
And in the timeline the waveform (is that the right word) doesnt show up

and if i try to change the volume using the volume control in windows ( the little speaker icon thingy on the taskbar) all sound stops. and the volume doesnt change when you are using the edit function for the volume, it only changes when you play the scene.

back to me old version muvizu methinks
edited by fazz68 on 15/04/2013
permalink
15/04/2013 17:37:43

MrDrWho13Muvizu mogulExperimental user
MrDrWho13
Posts: 2221
Same here on the saving error
permalink
15/04/2013 17:39:50

DreekoMuvizu mogulExperimental user
Dreeko
Posts: 1258
Does your set open fine though despite the error as mine does?
permalink
15/04/2013 17:41:06

MrDrWho13Muvizu mogulExperimental user
MrDrWho13
Posts: 2221
I don't have that waveform error though.
permalink
15/04/2013 17:52:02

fazz68
fazz68
(Account inactive)
Posts: 767
MrDrWho13 wrote:
I don't have that waveform error though.


is it a soundtrack already in the set? i had no sound on my set originally and have only just added it.
edited by fazz68 on 15/04/2013
permalink
15/04/2013 17:57:50

MrDrWho13Muvizu mogulExperimental user
MrDrWho13
Posts: 2221
fazz68 wrote:
MrDrWho13 wrote:
I don't have that waveform error though.


is it a soundtrack already in the set? i had no sound on my set originally and have only just added it.
edited by fazz68 on 15/04/2013

Ah, I have added audio to another blank set and you're right, it doesn't show up.
permalink
15/04/2013 18:10:07

WozToonsExperimental user
WozToons
Posts: 494
fazz68 wrote:
Hello muvizu, ive just installed your Patch for muvzu play.


Is there a patch? Nobody told me.

EDIT: Please ignore. Have just loaded MZ and got the upgrade message. As it seems to have problems I will wait. I have not got the save or sound problems on my 32bit PLAY so will stick with it until the major fixes are sorted.
edited by WozToons on 15/04/2013
permalink
15/04/2013 18:14:35

fazz68
fazz68
(Account inactive)
Posts: 767
WozToons wrote:
fazz68 wrote:
Hello muvizu, ive just installed your Patch for muvzu play.


Is there a patch? Nobody told me.


it showed up when i started muvizu but it doesnt seem to be working properly and has open a new can of worms

Hmmm the 32bit version.... i might have to try that one
edited by fazz68 on 15/04/2013
permalink
15/04/2013 18:16:31

WozToonsExperimental user
WozToons
Posts: 494
Thanks fazz68, I was editing my post when you posted this lol.
permalink
15/04/2013 18:21:15

MrDrWho13Muvizu mogulExperimental user
MrDrWho13
Posts: 2221
WozToons wrote:
Have just loaded MZ and got the upgrade message. As it seems to have problems I will wait. I have not got the save or sound problems on my 32bit PLAY so will stick with it until the major fixes are sorted.

Good plan!
permalink
15/04/2013 18:58:43

simonhefferMuvizu mogulExperimental user
simonheffer
Posts: 225
I have the same set saving error.
permalink
16/04/2013 01:12:27

fazz68
fazz68
(Account inactive)
Posts: 767
a little update for you..... installed the 32bit version and the new set doesnt load up all i got was Fatal error message and muvizu crashed, uninstalled and reinstalled 64bit version without the new patch and the newly saved set also doesnt load all you get is this....



so be aware it might not be wise to make any new sets or at least save a previously made set with the new patch until the muvizu gods have had a look at this latest problem.... but i could be totally wrong coz i know nothing about the workings of this programme up to you.
edited by fazz68 on 16/04/2013
permalink
16/04/2013 14:19:36

fazz68
fazz68
(Account inactive)
Posts: 767
any news on this?
permalink
16/04/2013 14:44:18

NeilExperimental userMuvizu staff
Neil
Posts: 396
Hi fazz68. What version of Muvizu are you trying to load the set into, and what version was it last saved in?

Regarding the "unknown error" message that is happening on loading / saving, it seems that the error message is lying and can safely be ignored.
permalink
16/04/2013 15:23:56

fazz68
fazz68
(Account inactive)
Posts: 767
hello neil.
the set was made in the first version of Play, you released the patch which was installed. i saved it in the patched version, then the 1st set save error appears (very top picture in this thread) and the other things this patch has caused (the sound problems and waveform missing)
so i thought id see what the 32bit version was like as woztoons said he didnt have the problems in that version, so i installed that version and the set saved with the error message gave me a fatal error message and crashed muvizu. (nearly there Big Grin)
so i uninstalled the 32bit version and reinstalled the 64bit version but didnt update it with the patch and that is the final picture, unknown format message. and since then ive left it alone

hope that all makes sense

edit... but if the message is lying surely the set should still load?
edited by fazz68 on 16/04/2013
permalink
16/04/2013 15:40:07

NeilExperimental userMuvizu staff
Neil
Posts: 396
fazz68 wrote:
hello neil.
the set was made in the first version of Play, you released the patch which was installed. i saved it in the patched version, then the 1st set save error appears (very top picture in this thread) and the other things this patch has caused (the sound problems and waveform missing)
so i thought id see what the 32bit version was like as woztoons said he didnt have the problems in that version, so i installed that version and the set saved with the error message gave me a fatal error message and crashed muvizu. (nearly there Big Grin)
so i uninstalled the 32bit version and reinstalled the 64bit version but didnt update it with the patch and that is the final picture, unknown format message. and since then ive left it alone

hope that all makes sense

edit... but if the message is lying surely the set should still load?
edited by fazz68 on 16/04/2013



Okay, I think I have a handle on what's happening so I'll try to explain.

Firstly, the error message that is lying is the "Unknown error" one with the red exclamation mark when you try to load or save a file. You can tell that it's lying because your set will still load and save correctly.

Secondly, this new (and different) error message that you're seeing about the "Unknown format" that has a picture of a folder and a question mark ISN'T lying. The problem is that you've saved a set with a newer version of Muvizu, then attempted to load it in an older version.

The file format is constantly being tweaked and updated, but we take care to make sure newer versions can still load files from older sets. We can't make it work the other way round, however. An older version of Muvizu can't know what changes we've made to a future file format, so it can't load it. There was a change in the file format for the patch that fixed the error people were seeing when loading an older set, and so now the unpatched version of Muvizu:Play v1.0 can't load sets that were saved in the patched version.

You should still be able to load your set in the patched version, and can safely ignore the error messages with the red exclamation mark when loading / saving sets.

I hope that makes sense, and I apologise for any confusion or inconvenience. We hope to get another patch out soon to patch the err... patch.
permalink
16/04/2013 15:44:25

WozToonsExperimental user
WozToons
Posts: 494
Neil wrote:
I hope that makes sense, and I apologise for any confusion or inconvenience. We hope to get another patch out soon to patch the err... patch.


Are we making a quilt?
permalink
16/04/2013 15:57:48

fazz68
fazz68
(Account inactive)
Posts: 767
cheers neil, i'll let play update and wait for the patch for the patch
permalink
16/04/2013 16:09:42

MrDrWho13Muvizu mogulExperimental user
MrDrWho13
Posts: 2221
permalink
16/04/2013 16:18:00

fazz68
fazz68
(Account inactive)
Posts: 767
well i have the waveform back....

but i still cant use the volume control in windows. it just cuts all sound out.
permalink
16/04/2013 16:33:29

fazz68
fazz68
(Account inactive)
Posts: 767
its not the volume control, its if i click the pointer thingy anywhere outside of muvizu. (ie, anywhere on the taskbar, or if muvizu isnt full screen and i click next to it) but click back onto muvizu the sound comes back......
permalink
16/04/2013 16:45:22

NeilExperimental userMuvizu staff
Neil
Posts: 396
fazz68 wrote:
its not the volume control, its if i click the pointer thingy anywhere outside of muvizu. (ie, anywhere on the taskbar, or if muvizu isnt full screen and i click next to it) but click back onto muvizu the sound comes back......

Yeah, we switch our sounds off if we're running in the background.
permalink
16/04/2013 16:46:29

WozToonsExperimental user
WozToons
Posts: 494
It all comes down to focus. Big Grin
permalink
16/04/2013 17:50:53

urbanlamb
urbanlamb
(Account inactive)
Posts: 1796
Well I might download tonight and give this a whirl as I made a short dialogue for something but decided to scrap the idea (too overdone) but its good enough for a short short (bit scared hehe) but I will venture into the unknown.

*crossing fingers*
permalink
18/04/2013 17:03:10

Mike_Num_5
Mike_Num_5
Posts: 165
We've given the Software Hamsters all the energy drink they can handle legally

Hopefully won't be to long before you guys see a wee fix for the save set bug.

*crosses fingers*
permalink
18/04/2013 17:09:07

WozToonsExperimental user
WozToons
Posts: 494
I'm not sure that's a good idea. Have you seen spiders on caffeine?




Give them some grass next time Big Grin
permalink
18/04/2013 18:28:44

MrDrWho13Muvizu mogulExperimental user
MrDrWho13
Posts: 2221
Mike_Num_5 wrote:
We've given the Software Hamsters all the energy drink they can handle legally

Hopefully won't be to long before you guys see a wee fix for the save set bug.

*crosses fingers*

permalink
19/04/2013 08:36:31

Mike_Num_5
Mike_Num_5
Posts: 165
I'm sure I don't know what you mean Woz! Cool Smoke

Who woke up one day and thought, "Ahh cool, lets just give drugs to spiders and see what happens?!"

@MrDrWho13 That's not even half of the eye size after we gave them the energy drink injection! Think more Mr Potato head


permalink
19/04/2013 13:51:31

WozToonsExperimental user
WozToons
Posts: 494
Surreal.... this thread is rapidly turning into a clone of Facebook. Big Grin
permalink
the topic is closed

Home ? Tech Help ? saving set error